Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

   Fysioterapia Oivankulma

   Laihiantie 27

   66400 Laihia

 

   Puh: 045-159 7799

   pekka@fysioterapiaoivankulma.fi

 

   Aukioloajat:

   ma-pe 8-18

Fysioterapialähete

Tullessasi fysioterapiaan ota mukaasi lääkärin lähete, mikäli sellaisen olet saanut. Lisäksi mikäli sinulla on hallussasi röntgen-, magneetti- tai ultraäänitutkimuksesta olevia lausuntoja, on myös ne hyvä ottaa ensimmäisellä käynnilläsi mukaasi.

Lääkärin kirjoittama tutkimus- ja hoitomääräys (fysioterapialähete) on voimassa yhden vuoden allekirjoituspäivämäärästä. Lähetteessä lääkäri määrittelee fysioterapian tavoitteen ja hoitokäyntien määrän. Fysioterapeutti oman alansa asiantuntijana päättää toteutustavan.

KELA korvaa yhdellä tutkimus- ja hoitomääräyksellä enintään 15 fysioterapiakertaa.  Fysioterapiaan ja kuntoutukseen voi tulla myös ilman lähetettä. Tällöin et ole oikeutettu sairausvakuutuskorvaukseen.

Pukeutuminen

Fysioterapiaan tullessasi pukeudu väljästi ja mukavasti sekä varaudu vähentämään vaatetusta, jotta fysioterapeutti pystyy tutkimaan ja hoitamaan kohdealuetta. Alaraajaongelmissa voit ottaa mukaasi shortsit.

Esitietolomake

Ensimmäisellä käynnillä saat esitietolomakkeen täytettäväksesi.

Peruuttamaton ajanvaraus

Mahdolliset ajanvarausmuutokset ja -peruutukset tulee tehdä viimeistään edeltävänä arkipäivänä. Peruuttamattomasta varauksesta perimme 50% käynnin hinnasta.

Maksutavat

Voit maksaa käteisellä, kortilla tai laskulla. Laskutus suoritetaan kerran kuukaudessa. 

 

Älä tule hoitoon sairaana. Mikäli sinulla on jokin/joitakin seuraavista oireista, on syytä jättää hoitokerta väliin: kova nuha ja/tai yskä, kuumetta, pahoinvointia (oksentelua), ripulia.

 


 

Akupunktiohoitoon tuleminen

Akupunktiohoidoilla on pitkä historia ja vankka kannattajakuntansa. Käytän akupunktiossa pääasiassa silikonoituja neuloja, joiden ihon läpäisykyky on todella hyvä. Neulat ovat yksittäispakattuja ja steriilejä. Aina käytön jälkeen neulat heitetään pois. Akupunktioneuloissa ei ole leikkaavaa pintaa, vaan ne on hiottu hyvin teräviksi. Infektioriskiä ei näin ollen ole. Akupunktioneula on joissakin pisteissä täysin kivuton ja toisaalla tuntemus voi olla aaltomaisen terävä. Tämä riippuu siitä, mitä vaivaa kulloinkin pyritään hoitamaan. Jos olet neulapelkoinen tai arastelet ja kuitenkin haluat kokeilla akupunktiota, niin sano siitä ja etsitään juuri sinulle sopiva neuloitusmalli.

Mm. alaselkä ja si-nivel-vaivoissa käytän usein akupunktioneuloihin yhdistettyä sähköhoitoa, jolloin saamme hoitosähkön ”pääkallonpaikalle” ja voimme käyttää huomattavasti pienempiä virran voimakkuuksia.